Hemma

Idag fick vi åka hem ifrån BB. Uppdaterar mera när jag har ork och tid, just nu går all min tid till min lilla familj och gud vad jag älskar dom högst på denna jord! Så mycket kärlek <3


Äntligen

Vår lilla Oliwia kom idag, 7 dagar innan beräknat datum! Allting gick jätte bra och man kan inte slita sin blick. Vår älskade lilla dotter <3


Barnmorskan

Besöket hos barnmorskan gick jätte bra, hjärtat slog fint och lilltjejen hade fixerat sig och låg långt ner. Så nu tycker jag hon kan titta ut! Köpte även ett nytt spjälskydd till sängen och det blev jätte bra, så är nöjd, det andra var så himla lågt. Har precis duschat och tittat lite på en film på tvn, och ska börja med maten om en stund. Vad jag ska göra ikväll vet jag inte, antagligen inget speciellt alls. Bara slappa.


Städning

Igår blev vi av med audin snabbare än vad vi hade tänkt, så vi stod bil lösa där ett tag. Vi tog oss en titt på datan och hittade en i Kristianstad som vi fastnade för, dock hade vi några mil att åka. Men med bra sällskap funkar det mesta. När vi kom fram blev vi besvikna, jag fastnade inte alls för den och den va inte alls lika fin i verkligheten som på bilderna. Så trodde ett tag där att vi skulle få åka hem utan någon bil. Men med lite mat i magen letade vi vidare eftersom vi ändå hade åkt så pass långt. Så hittade vi en annan, fast i Halmstad. Och det va bara någon timma ifrån där vi va. Så vi åkte dit. Och vi fastnade för den med en gång. Stor och bra med utrymme, så den tog vi! Åkte sen hemåt till Västervik igen, somnade gott i sängen vid halv 3 tiden. Ja en liten spontanresa blev det trots allt, men vi hann se mycket på dom timmarna fram och tillbaka haha.

Idag har jag inte gjort mycket alls, bytt lakan, flyttat in spjälsängen till vårat sovrum och dammsugit. Och så är det sådär alldeles dödsvarmt ute, skulle önska att det var lite svalare. Nä ska väl fortsätta plocka lite, sen får jag se vad som händer senare idag.


Nu vill jag ha ut dig, men jag har ju i stort sett gett upp hoppet om att du ska komma tidigare och tror du kommer efteråt beräknat datum istället. Känns som en evighet!


Måndag

Då är denhär måndagen nästan slut också, endel dagar verkligen springer iväg. Har inte gjort så mycket ändån, eftersom jag inte har sovit så jätte bra inatt så låg jag i soffan nästan hela dagen, innan jag tog tag i lite tvätt. På kvällen grillade vi lite hos Eriks mamma, vilket va jätte gott. Och för att smälta maten så la vi oss sen och tittade lite på tv.

Gick in i vecka 39 idag och även slemproppen har gått, så nu väntar jag på att någonting ska hända. Visst man ska inte ha för höga förväntningar för jag kan ju lika gärna gå över tiden om det är så, men hoppas kan man ju alltid göra!


Vecka 39 (38+0)


Söndag

Dålig uppdatering, men det har inte hänt så jätte mycket faktiskt! Erik har sin sista lediga helg nu innan han börjar jobba imorgon, så har spenderat den tillsammans med honom. Vi har bland annat varit en sväng i Vimmerby och kollat bilar, ätit onyttigt, kollat film, och tagit promenader med Tyzon.

Just nu är längtan efter våran bebis enorm, vill inget hellre än att ha ut henne nu. Men det känns som om att det inte händer något, känns som jag kommer va gravid för evigt haha! Men får hoppas det händer något snart. Ska om en stund åka till Oskarshamn och hämta Eriks mamma som kommer med båten ifrån Gotland. Sen hemåt och förhoppningsvis bara ta det lugnt. Ska försöka fixa till bloggen lite också.


Trött

Mina planer för idag va att jag skulle storstädat, men så blev det inte. Har istället inte gjort ett dugg. Är just nu så himla trött på allting som handlar om graviditet. Vill kunna få på mina vanliga kläder, vill kunna gå lite längre utan att hålla på att dö, vill känna mig fin igen. Vill även slippa all tyng som gör så ont nu i slutet. Men som sagt får ju något fint utav dethär. Och ja.. jag är på "klaghumör" sånt händer ibland!


Ute på sjön

Efter jag hade varit och fikat hos mormor med mamma åkte jag hem. Sen åkte jag och Erik ut på sjön med några ifrån jobbet, vi grillade och fiskade. Så himla mysigt och vädret var verkligen jätte bra. Nu ikväll har jag rätt mycket sammandragningar och värk. Men det är nog tack vare båtturen med alla vågor. Så får hoppas att någonting händer snart! Sitter nu i sängen och ska sätta på en film, sen känner jag att imorgon ska jag ta en städdag och även hinna med att tvätta lite. Ska även packa bb-väskan som kan va bra att ha klar. Så har lite att styra med imorgon.


Soligt

Lite halv taskig uppdatering men har inte riktigt tänkt på bloggen. Men i lördags va jag en sväng nere på stan då det var visfestivalen. Det va helt okej men blev så trött och fick ont efter ett tag så åkte hemåt.

I söndags blev det en slappdag. Åt McDonalds till frukost haha. Senare på kvällen åt vi grillat och gjorde egen mjukglass. Hann även en sväng ner till sjön med Tyzon så han fick bada lite. Somnade sen gott i sängen.

Igår va jag hos mamma hela dagen. Vi åkte och fixade det allra sista till bebisen så nu har jag allting hemma. Så himla skönt att slippa tänka på det. Och även grejer till mig jag kan ha efter förlossningen. Åkte sen hem till mamma igen då hon fixade med lite mat och sen åkte vi och plockade jordgubbar. Blev ett par liter som jag har fryst in så jag kan göra lite kräm,saft och sylt nångång i framtiden haha! Nä men ska försöka mig på det snart iallafall. Erik kom och hämtade mig vid 10 tiden sen slocknade jag som en stock.

Nu är det tisdag igen, har precis fått på mig lite kläder och väntar på att mamma ska hämta upp mig så vi kan åka till mormor på en fika. Senare idag blir det nog en sväng ut på sjön, tycker det är så himla mysigt! Får hoppas att orken bara finns där. Ja förövrigt så gick jag in i vecka 38 igår, så nu är hon helt färdig där inne så tycker hon kan bestämma sig för att komma ut! Har en del sammandragningar och värk så får hoppas hon tittar ut snart.


Lördag

Oj redan lördag igen, tyckte denhär veckan gick riktigt fort, men skönt är väl det! Igår blev min kväll inte riktigt som planerad då jag va helt slut i kroppen efter min sväng på stan med Frida. Så gick inte ner någonting på vis. Vilket va skönt och kände inte att jag missade något heller.

Imorse vaknade jag hyfsat tidigt, inte sovit bra alls inatt heller för den delen. Men när Erik hade åkt iväg tog jag lite frukost och gick sen ut och la mig i solen, det varade inte länge alls haha. Hoppade sen i en dusch och la mig sen i sängen för att vila lite. Vaknade för en liten stund sen och ska försöka hitta kraften där inne för att börja göra mig iordning. Ikväll blir det väl iallafall en sväng på stan och bara umgås med vänner. Får hoppas det blir bra!


Visfestivalen

Började morgonen med en liten promenad med Tyzon, kollade sen på en film innan jag och Erik åkte neråt till stan. Va på min näst sista kontroll hos barnmorskan. Och allting såg bra ut. Bebis hjärta slog fint. Det hon sa åt mig va att jag skulle ta det lugnt och inte hålla på och hoppa ogreja. För då fanns det risk för att vattnet skulle gå. Så nu känner jag mig ännu mer fast. Men det hindrar mig inte för att gå ut och umgås med vänner. Kommer det så kommer det, finns inte så mycket man kan göra åt det, hur som helst.

Igår började visfestivalen här i Västervik. För mig ser det lite annorlunda ut iår jämfört va det brukar, de brukar annars va 3 dagars fylla haha. Men för mig gör det inget, jag vet att jag har något fint där inne i magen och jag ånger det inte en sekund. Så jag kommer spendera domhär 3 dagarna med att bara umgås med vänner och ta vara på sista tiden innan bebis kommer ut.

Ska alldeles straxt hoppa in i duschen, helt slut efter en runda på stan tillsammans med Frida. Men hittade mig iallafall en tröja och ett par byxor som förhoppningsvis åker på ikväll.


Onsdag

Hej på er, har under dom senaste dagarna inte gjort allt för mycket. Västervik har bjudit på jätte härligt väder, men lite för jobbigt för min del, men ska inte klaga. Bättre med sol och värme än snö och kallt! Hur som helst, hela dagen idag har varit grå och tråkig. Regnat har det också gjort i stort sett hela dagen. Men har iallafall fixat med lite mat och slängt in en tvätt. Får se om jag får orken till att börja packa bb-väskan. Annars får jag göra det någon annan dag denhär veckan. Det måste göras snart iallafall!

Just nu ligger jag i soffan, och gör inget alls. Ska se om det finns något bra på tvn annars blir det säkerligen ännu en till film. Men det gör mig ingenting, ändå rätt skönt och slappa ibland. Hämtade även ut mitt paket idag från Victoria Secret . Både parfymen och body lotion luktade himmelskt. Så det köpet ångrar jag inte en sekund!


Värmeslag

Jävligaste värmen på länge haha, helt sjukt va det är varmt! Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Gravid och värme går inte riktigt ihop alla dagar. Idag är jag sådär super sugen på någon kall mat, såsom någon god sallad eller något sånt. Och även andra gottigheter. Får se vad denhär söndagen har att erbjuda antagligen inget speciellt alls.. Som vanligt!


Tråkigaste på länge

Rubriken förklarar det mesta, har verkligen sådär jätte tråkigt. Ligger redan i sängen och klockan är inte ens halv 10?! Känner mig sådär alldeles ensam. Kanske är det hormonerna som spökar igen men ändån.


Lördag

Godmorgon på er, eller ja.. jag har ju varit vaken ett par timmar. Har inte sovit bra alls inatt, inte hittat något bra läge att sova på. Allt känns bara så klumpigt nu. Efter att jag hade fått i mig lite frukost imorse tog jag mig en dusch för och se om min värk i magen skulle dämpa ner sig. Det hjälpte för stunden men det kom tillbaka senare. Nu har jag iallafall plockat undan lite här hemma och ligger i soffan.

Får se vad som händer senare, vad vi har för planer ikväll är väl att vi ska grilla lite.


Besök på förlossningen

I tisdags kväll hade jag som lite sammandragningar och lite annat. Så ringde till förlossningen och lyssnade med dom om det var något jag behövde oroa mig för, vilket det inte var. Hon sa att jag skulle ta en tablett och vila och om det inte blev bättre skulle jag ringa igen. Så tillbringade resten utan kvällen i soffan.

På onsdagen när jag klev upp ur sängen hade jag som lite mensvärk men gick ändån till jobbet. Sen började sammandragningarna igen. Så ringde till förlossningen och berättade läget och dom ville att jag skulle komma in för en kontroll. Åkte in vid halv 11 då dom tog ett ctg på mig, vilket visade att jag hade täta och kraftiga sammandragningar, fick även göra en undersökning då dom såg att livmodertappen hade blivit kortare, så fick en bricanyl spruta i benet. Vilket dämpade värkarna i någon timma sen blev det samma igen. Dom gjorde ett nytt ctg som fortfrande inte va så bra, så dom ville inte skicka hem mig. Och eftersom dom inte riktigt kunde säga om förlossningen skulle komma igång ville dom ge mig en tablett så jag fick sova en stund om de skulle sätta igång. Fick även en två Alvedon och ännu en bricanyl fast i tablett form denna gång. Och en tablett för värken i magen.

Sov ändån inget vidare inatt, så vaknade till och från. Imorse tog dom ett nytt ctg och gjorde en ny undersökning. Livmodertappen hade inte krymp mera så dom beslöt att jag skulle få åka hem trots mina sammandragningar. Fick också ett intyg om sjukskrivning. Så kommer alltså inte få jobba mera. Eftersom det kan påverka allt dethär mera. Sen jag kom hem imorse har jag inte gjort något alls, bara tagit det lugnt. Nu ikväll är det samma visa som igår. Vill bara att dethär ska gå över så man slipper allting. Får se hur det slutar ikväll om jag måste åka in igen eller om jag blir kvar hemma.

Så nu vet ni anledningen till den lilla dåliga uppdateringen här på bloggen.


1 juli

Redan första juli, så fort det gick helt plötsligt! Gick även in i vecka 36, så bara 4 veckor kvar. Kan ju hoppas att hon vill titta ut tidigare än så! Hur som helst, den nya månaden bjöd på super härligt väder och ledighet, så det var skönt! Traskat runt på stan med Erik idag och handlat lite behövliga saker, både till oss själva och bebisen. Nu ikväll har vi inte gjort så mycket. Ätit god mat, och jag tog mig även en långdusch och även hunnit fixa till naglarna lite. Just nu tittar vi på en film som går på 4an. Efter den är slut blir det nog att hoppa i säng skulle jag tro.

Imorgon väntas det ett besök hos barnmorskan. Och ska även hinna med försäkringskassan och fixa med lite papper. Ledig även imorgon också så får hoppas det är lika fint väder då med.


Vecka 36(35+0)